اولین کامپیوترهاحدودا درسال ۱۹۵۰ در دسترس سازمانها و مراکز دولتی قرار گرفت و اولین کاربرد آن در انتخابات ریاست جمهور امریکا بود. این ایده، توسط پایگاههاى اطلاعاتى متمرکز اطلاعات آمریکا در سال ۱۹۵۱ بود. سال ۱۹۶۰ حضور کامپیوترهای بزرگ با مفهوم انفورماتیک یا داده پردازی شکل گرفت وکاربرد آن درحوزه مدیریت اطلاعات طرفداران بیشترى پیدا کرد. ایده استفاده از سیستمهاى هوشمند و کمک به تصمیم گیرها درسالهاى ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۰ شکل گستردهتری به خود گرفت تا اینکه ایده اصلى اتوماسیون ادارى وسیستمهاى بدون کاغذ امروزی را تقویت کرد.کشورهاى دیگری چون ژاپن، آلمان، انگلستان و… نیز کاربردهاى کامپیوتر درزمینه خدمات بانکدارى، هتلدارى، مدیریت پروژهها و… را رشد و بسط دادند.
با توسعه و رشد روزافزون شبکههاى کامپیوترى، قدرت ارسال اطلاعات تصویری علاوه برصدا ازطریق شبکههاى مخابراتى دردهه ۱۹۸۰ رو به فزونى گذاشت. سپس با پیوند تاریخى قدرت محاسباتى کامپیوتری وامکان ارسال اطلاعات، فناوری اطلاعات متولد شد. فناوری اطلاعات مجموعه ابزارها و روشهای لازم برای تولید، پردازش، نگهداری، توزیع و حذف یا پاک کردن سیستمهای مبنی بر اطلاعات به معنی فراگیر آن که شامل متن، صوت و تصویر میشود. ادغام شبکههای صوتی و تصویری در ساختارهای بزرگ اقتصادی، تجاری و علمی، مدیریت سازمان با سیستم شبکههای کامپیوتری همه و همه با استفاده از کابل کشی یک سیستم واحد و یکپارچه این فناوری صورت میگیرد.
ضعف این سرویس ها وکاربردها در نبود سیستم های قوی ارتباطی بیشتر مشخص شد زیرا باوجود تلفن وتلگراف امکان انتقال اطلاعات با حجم بالا امکان پذیر نبود وقدرت سیستم های محاسباتی وکاربردهای انفورماتیک آن تنها درحوزه های محدود قابل استفاده بود. بارشد روزافزون شبکه های کامپیوتری وقدرت ارسال اطلاعات علاوه برصدا، ازطریق شبکه های مخابراتی دردهه ۱۹۸۰ گستره کاربردهای انفورماتیک ازطریق شبکه رو به فزونی گذاشت . سپس با پیوند تاریخی قدرت محاسباتی کامپیوترها وامکان ارسال اطلاعات ، فن آوری اطلاعات (IT) متولد شد. بطورکلی به مجموعه تکنیکهاو ابزارها وعلومی اطلاق میشود که درانجام فعالیتهای جمع آوری، ذخیره، بازیابی، پردازش و… توزیع انواع اطلاعات (تصویر، داده، صدا و…) درهرسطحی ازکیفیت وکمیت مشارکت دارند.
کمپانی های مهم فناوری اطلاعات و ارتباطات در آمریکا:
AirTouch
All American Direct
American Cable and Radio Corporation
AT&T Communications
Atlantic and Pacific Telegraph Company
AT&T Broadband
Automatic Electric
Bell System
Bell Telephone Company
Bresnan Communications
C-COR
Centel
Cobridge Communications
Comm South Companies
C cont.
Commercial Cable Company
Commercial Pacific Cable Company
Corporation for Research and Educational Networking
International Bell Telephone Company
ITT Corporation
Kellogg Switchboard & Supply Company
Knology
Leich Electric
Lucent
MCI Communications
Montana Power Company
Northern New England Spinco
NorthPoint Communications
Paragon Cable
P cont.
Powertel (United States)
Satellite Business Systems
Stromberg-Carlson
Tele-Communications Inc.
Theodore Gary & Company
Trillium Digital Systems
UA-Columbia Cablevision
United States Satellite Broadcasting
United Wireless Telegraph Company
US Cable
US West
Vanguard Cellular
Western Electric
آماری از وضعیت فناوری ها در امریکا در مقایسه با سوئد
بر اساس آخرین گزارش رسمی London Business School در سال ۲۰۰۸ میلادی، سوئد گوی سبقت را از آمریکا در زمینه پیشرفتهای فناوری اطلاعات (IT) ربوده است و هم اکنون با پشت سرگذاشتن آمریکا و نروژ در جایگاه نخست دنیا قرار دارد. پیشرفتهای چشمگیر سوئدی ها در زمینه فناوری اطلاعات از اواخر سال ۱۹۹۰ میلادی اوج گرفت بطوری که بیش از ۸۰ درصد خانه ها و مجتمع های مسکونی از خدمات اینترنتی و رایانه های شخصی با پهنای باند و سرعت بسیار بالا برخوردار شدند. سوئدی ها با برخورداری از شبکه تلفن همراه ۳G بعنوان نخستین مردمانی بودند که از این فناوری قدرتمند در اروپا استفاده نمودند.شبکه ۳G یا استاندارد نسل سوم تلفنهای همراه شامل خدمات اینترنت بدون سیم (وایرلس) با سرعت بالا می شود که فناوری WiMAX نیز جزو این سیستم محسوب می شود.ژاپنی ها بنیانگذار این فناوری پیشرفته در دنیا در سال ۲۰۰۱ میلادی بودند.
بر پایه جدید ترین اطلاعات به دست آمده از مطالعات اخیر کارشناسان اتحادیه اروپا، دولت سوئد موفق شد با ارائه خطوط پهن باند و اینترنت پر سرعت، مقام نخست بیشترین استفاده کننده از اینترنت در اروپا را به خود اختصاص دهد. آمار ها نشان می دهد هم اکنون بیش از ۸۲ درصد مردم سوئد از اینترنت استفاده می کنند و این در حالی است که کشور های دانمارک و فنلاند به ترتیب با ۷۶ و ۷۰ درصد استفاده از اینترنت، در رتبه دوم و سوم این لیست جای گرفته اند.گزارشات منتشر شده حاکیست ۲ کشور لیتوانی و پرتغال با ۲۹ درصد، لهستان با ۲۸ درصد و یونان با ۲۰ درصد نفوذ اینترنت در بین مردم، کمترین میزان استفاده از اینترنت در اروپا را از آن خود کرده اند. براساس گزارش اخیر دیگری که توسط شبکه های زیمنس و نوکیا بر روی ۵۰ کشور دنیا صورت گرفته است، کشورها به دو دسته Resource-driven و Innovation-driven تقسیم شده اند که کشور مالزی با امتیاز ۷٫۱۴ در صدر فهرست کشورهای پیشرفته در زمینه فناوری اطلاعات با گرایش منبع گراست و پس از آن کشورهای آفریقای جنوبی و شیلی قرار دارند و کشورهای سوئد با امتیاز ۷٫۹۵،آمریکا با ۷٫۷۷ و نروژ با ۷٫۷۴ به ترتیب در بالای فهرست کشورهای پیشرفته دنیا در زمینه فناوری اطلاعات با گرایش نوآوری و خلاقیتهای ذهنی Innovation-driven قرار گرفته اند.
با این همه، این گزارش نافی وسعت و گستردگی بازار و صنعت فناوری اطلاعات در آمریکا به نسبت سایر نقاط دنیا نیست. این نکته نیز نباید فراموش شود که جمعیت کل کشور سوئد در حدود نه میلیون نفر است درحالیکه جمعیت کل آمریکا درحدود سیصد میلیون نفر می باشد.